Laden.. Ogenblik..

Rekenhuur

Wat is de huur per maand voor de woning die je huurt of wilt huren?

,--

Energielabel

Wat is het energielabel van de woning?Woning

Wat voor een type woning heb je (op het oog)?Partner/huisgenoot

Woont u samen met een partner en/of een andere huisgenoot van 18 jaar en ouder?

Leeftijd

Wat is de leeftijd van diegene in huis die het meest verdient?

Kinderen

Hoeveel kinderen jonger dan 18 jaar verhuizen met je mee?

Inkomen

Hoe wil je het totale huishoudinkomen opgeven?


Wat is het totale netto totale verzamelinkomen per maandper jaar?

,--

Is dit inkomen inclusief het inkomen uit werk van uw partner?

× Helaas kunnen we door een probleem de referentiedata niet ophalen. Probeer het later nog eens.

De meter hieronder laat zien of de huur van jouw woning of de door jou gewenste woning en de bijkomende woonlasten bij je inkomsten passen. In de berekening is behalve je huur ook rekening gehouden met de energielasten voor jouw type woning en de kosten voor internet/telefoon, een woonverzekering en de kosten voor water en gemeentelijke belastingen. De uitslag is gebaseerd op de gegevens die je hebt ingevuld en houdt rekening met de huurtoeslag.

Uitslag: Groen

Bij deze huur kunt je vrij gemakkelijk alle uitgaven blijven doen die bij jouw huishoudsituatie en inkomen passen.

Uitslag: Geel

Deze huur past goed in jouw budget. Heb je in de toekomst plannen voor grote uitgaven? Dan is het slim om na te gaan of deze passen in je begroting. Vul hiervoor het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud in. Zorg er ook voor dat je alle regelingen aanvraagt waar je recht op hebt.

Uitslag: Oranje

Deze huur past nog in je budget. Het is wel aan te raden om spaargeld achter de hand te houden voor onverwachte, of onvermijdbare uitgaven, zoals een reparatie aan de wasmachine of auto of ziektekosten. Kun je nog bezuinigen op andere uitgaven? Dan krijg je meer financiële ruimte. Kijk bijvoorbeeld op de Bufferberekenaar van het Nibud, om te berekenen wat je nodig hebt aan spaarruimte. Of ga naar het Persoonlijk Budgetadvies, om je uitgaven te vergelijken met anderen in jouw situatie. Zorg er ook voor dat je alle regelingen aanvraagt waar je recht op hebt.

Uitslag: Oranjerood

Deze huur kun je alleen met veel moeite opbrengen. Voor onverwachte kosten of leuke dingen heb je nauwelijks financiële ruimte. Het is belangrijk dat je jouw financiële administratie goed op orde hebt. Informatie over hoe dit moet, vind je bij het Nibud. Zorg er ook voor dat je alle regelingen aanvraagt waar je recht op hebt. Misschien kom je in aanmerking voor toeslagen of regelingen van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Kijk hiervoor op www.berekenuwrechtplus.nl Vul tenslotte het Persoonlijk Budgetadvies in om te bekijken waarop je mogelijk kunt bezuinigen.

Uitslag: Donkerrood

Met deze huur is het bijna onmogelijk om jouw andere noodzakelijke uitgaven te doen: zoals boodschappen, kleding of onverwachte rekeningen. Voor leuke dingen is al helemaal geen financiële ruimte meer. Ontvang je alle toeslagen waar je recht op hebt? Op de website van gemeente ’s-Hertogenbosch staan alle regelingen waar je met een minimuminkomen recht op hebt. Je kunt ook een afspraak maken met een woonlastencoach van de gemeente.

Over de uitslag

  • Het resultaat van de rekenhulp betaalbaar wonen houdt geen rekening met inkomen uit spaargeld en uitgaven aan aflossingen van schulden, alimentatie of andere financiële verplichtingen die invloed hebben op je budget.
  • De rekenhulp betaalbaar wonen is geschikt voor hoofdhuurders van 23 jaar en ouder van zelfstandige woningen.
  • Het kan voorkomen dat de toewijzing volgens de passendheidstoets (Woningwet) niet gelijk is aan deze uitslag. In dit resultaat houden we rekening met uw uitgaven en of de huur in uw budget past. De passendheidstoets houdt hier geen rekening mee en volgt de grenzen van de huurtoeslag.
  • Verwacht je binnenkort een verandering in je inkomen of in de samenstelling van je huishouden? Vul dan de rekenhulp betaalbaar wonen nogmaals in met de nieuwe gegevens.

Tip

Wilt je meer inzicht in jouw persoonlijke budget? Het Persoonlijk Budgetadvies op Nibud.nl helpt je verder. Op toeslagen.nl kun je nagaan op welke belastingtoeslagen je recht hebt. Wil je minder uitgeven? Op deze website vind je verschillende besparingstips en links naar diverse besparingssites.

Disclaimer

Aan de uitkomst van de rekenhulp betaalbaar wonen kunnen geen rechten worden ontleend. De vragen en teksten zijn met de grootste zorg opgesteld.