Laden.. Ogenblik..

Huur voor huurtoeslag

Wat is de rekenhuur per maand voor de woning die u wilt huren?

,--

Energielabel

Wat is het energielabel van de gekozen woning?Woning

Wat voor een type woning heeft u gekozen?Partner/huisgenoot

Woont u samen met een partner en/of een andere huisgenoot van 18 jaar en ouder?

Leeftijd

Wat is de leeftijd van diegene in huis die het meest verdient?

Kinderen

Hoeveel kinderen jonger dan 18 jaar verhuizen met u mee?

Inkomen

Hoe wilt u het totale huishoudinkomen opgeven?


Wat is het totale netto totale verzamelinkomen per maandper jaar?

,--

Is dit inkomen inclusief het inkomen uit werk van uw partner?

× Helaas kunnen we door een probleem de referentiedata niet ophalen. Probeer het later nog eens.

De meter hieronder laat zien of de huur van de door u gewenste woning binnen uw budget past. Kan dat met gemak, kan dat door iets aan te passen in uw uitgaven of is het onverstandig om voor deze woning te kiezen? De uitslag is gebaseerd op de gegevens die u heeft ingevuld en houdt rekening met huurtoeslag.

Uitslag: Groen

Deze huur past het beste binnen uw budget. Bij deze huur kunt u vrij gemakkelijk alle uitgaven blijven doen die bij uw huishoudsituatie en inkomen passen. Zorg er ook voor dat u alle regelingen aanvraagt waar u recht op heeft.

Uitslag: Geel

Deze huur past goed in uw budget. Bezuinigen op uitgaven is alleen nodig als u hiervoor lagere woonlasten had. Heeft u in de toekomst plannen voor grote uitgaven? Dan is het slim om na te gaan of deze passen naast uw normale inkomsten en uitgaven. Vul hiervoor het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud in. Zorg er ook voor dat u alle regelingen aanvraagt waar u recht op heeft.

Uitslag: Oranje

Deze huur past nog binnen uw budget. Het is aan te raden om spaargeld achter de hand te houden voor onverwachte, of onvermijdbare uitgaven, zoals een reparatie aan de auto of een dure tandartsrekening. Bezuinigen op andere uitgavenposten geeft u meer financiële ruimte. Kijk bijvoorbeeld op de Bufferberekenaar van het Nibud, om te berekenen wat u nodig heeft aan spaarruimte. Of ga naar het Persoonlijk Budgetadvies, om uw uitgaven te vergelijken met anderen in uw situatie. Zorg er ook voor dat u alle regelingen aanvraagt waar u recht op heeft.

Uitslag: Oranjerood

Deze huur kunt u alleen met veel moeite opbrengen. Voor onverwachte kosten of leuke dingen zal nauwelijks financiële ruimte zijn. Het is belangrijk dat u uw financiële administratie goed op orde heeft. Informatie over hoe dit moet vindt u bij het Nibud. Zorg er ook voor dat u alle regelingen aanvraagt waar u recht op heeft. Vul tenslotte het Persoonlijk Budgetadvies in om te bekijken waarop u kunt bezuinigen.

Uitslag: Donkerrood

Het best kunt u op zoek gaan naar een woning die beter binnen uw budget past. Met deze huur is het bijna onmogelijk om uw andere noodzakelijke uitgaven te doen: zoals boodschappen, kleding of onverwachte rekeningen. Voor leuke dingen is al helemaal geen financiële ruimte meer.

Over de uitslag

  • Het resultaat van de huurwijzer houdt geen rekening met inkomen uit spaargeld en bijzondere uitgaven als aflossingen van schulden, alimentatie of andere financiële verplichtingen die invloed hebben op uw budget.
  • De huurwijzer is geschikt voor hoofdhuurder van 23 jaar en ouder van zelfstandige woningen.
  • Het kan voorkomen dat de toewijzing volgens het passend toewijzen op Entree niet gelijk is aan deze uitslag. In dit resultaat houden we rekening met uw uitgaven en of de huur binnen uw budget past. Het passend toewijzen op Entree kijkt alleen naar de wettelijke grenzen van de huurtoeslag.
  • Verwacht u binnenkort een verandering in uw inkomen of in de samenstelling van uw huishouden? Vul dan de Nibud Huurwijzer nogmaals in met deze nieuwe gegevens.

Tip

Wilt u meer inzicht in uw persoonlijke budget? Het Persoonlijk Budgetadvies op Nibud.nl helpt u verder. Op toeslagen.nl kunt u nagaan op welke belastingtoeslagen u recht heeft. Wilt u minder uitgeven? Op internet vindt u diverse besparingssites.

Disclaimer

Aan de uitkomst van de Nibud Huurwijzer kunnen geen rechten worden ontleend. De vragen en teksten zijn met de grootste zorg opgesteld. De deelnemende corporaties van Entree en het Nibud aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van onjuistheid of onvolledigheid (in de meest ruime zin) van de huurwijzer.